Borbarátok Vendéglő

 

Elérhetőség


Cím: 8258 Badacsonytomaj, Római út 88.
Telefon: +36 / 87 / 471 000 és 0036 / 30 / 464 3089
E-mail: info@borbaratok.huwww.borbaratok.hu

 

Dédnagyapám, Fata István kéménysöprő mester Badacsonyban telepedett le, 1927 - ben vette meg borospincéjét. A meglévő öreg szőlőt kivágta, és újat telepített, főképpen rizlinget, mert az volt a kedvenc bora. Az udvarban hűsöt adó öreg diófa alatt, forró nyári délutánokon már közel egy évszázada poharaztak vendégei.
Ifjabb Nagy István vagyok, badacsonyi szőlész-borász, vendéglős. Időközben a mi generációnk is felcseperedett, 1989-ben szüleimmel és testvéreimmel úgy döntöttünk, hogy a családi vendégszeretet örökségét a borászkodáson túl a gasztronómiában is továbbvisszük. Ebben az évben nyitottuk meg a Borbarátok Vendéglőt, ahol kezdetben magunk főztünk és szolgáltuk ki a vendégeket. Napjainkban séfünk az ételkínálatunk összeállítása és elkészítése során elsősorban a helyi és környékbeli alapanyagokat használja. Figyelmet fordítunk arra, hogy fogásainkhoz pincénk hozzá illő borait kínáljuk.
Családunkban mindig is erős volt az összetartás, feladatainkat egymással összehangolva végezzük.
Édesapám, Nagy István folytatja a szőlészkedés-borászkodás családi hagyományát, aki gyermekkorától kezdve nagyapja és édesapja mellett segédkezett a szőlőben. Ő hozta létre a jelenlegi családi gazdaságot, az olaszrizling mellé kéknyelűt, szürkebarátot, muskotályt, rizlingszilvánit és biankát telepített. Területeink így 8 hektárra bővültek, melyeket a borvidék vulkanikus „tanúhegyein”, Badacsonyon, Gulácson és a Tóti hegyen művelünk.
Panziónk vendégeinek édesanyám készíti a híres „Borbarátok” reggelit. 
Miklós bátyám is tevékenyen részt vesz a munkában, és emellett a Hotel Bonvino-t igazgatja, Gergely öcsém Budapesten ügyvéd, hétvégeken és nyaranta segít a családi vállalkozásban.
A tradíciókat megőrizve, de figyelve a mai kor változásait, törekszünk a folyamatos fejlődésre, gasztronómiánk és borászatunk egyre magasabb minőségi szintre emelésére. Pincénket 2008-ban felújítottuk, kibővítettük, dédnagyapánk tiszteletére a „Fata pince” nevet kapta, ahol – a felmenők emlékét őrizve-, várjuk borbarát vendégeinket, egy jó pohár Badacsonyira...

Dédnagyapám, Fata István kéménysöprő mester Badacsonyban telepedett le, 1927 - ben vette meg borospincéjét. A meglévő öreg szőlőt kivágta, és újat telepített, főképpen rizlinget, mert az volt a kedvenc bora. Az udvarban hűsöt adó öreg diófa alatt, forró nyári délutánokon már közel egy évszázada poharaztak vendégei.Ifjabb Nagy István vagyok, badacsonyi szőlész-borász, vendéglős. Időközben a mi generációnk is felcseperedett, 1989-ben szüleimmel és testvéreimmel úgy döntöttünk, hogy a családi vendégszeretet örökségét a borászkodáson túl a gasztronómiában is továbbvisszük. Ebben az évben nyitottuk meg a Borbarátok Vendéglőt, ahol kezdetben magunk főztünk és szolgáltuk ki a vendégeket. Napjainkban séfünk az ételkínálatunk összeállítása és elkészítése során elsősorban a helyi és környékbeli alapanyagokat használja. Figyelmet fordítunk arra, hogy fogásainkhoz pincénk hozzá illő borait kínáljuk.Családunkban mindig is erős volt az összetartás, feladatainkat egymással összehangolva végezzük.Édesapám, Nagy István folytatja a szőlészkedés-borászkodás családi hagyományát, aki gyermekkorától kezdve nagyapja és édesapja mellett segédkezett a szőlőben. Ő hozta létre a jelenlegi családi gazdaságot, az olaszrizling mellé kéknyelűt, szürkebarátot, muskotályt, rizlingszilvánit és biankát telepített. Területeink így 8 hektárra bővültek, melyeket a borvidék vulkanikus „tanúhegyein”, Badacsonyon, Gulácson és a Tóti hegyen művelünk.Panziónk vendégeinek édesanyám készíti a híres „Borbarátok” reggelit. Miklós bátyám is tevékenyen részt vesz a munkában, és emellett a Hotel Bonvino-t igazgatja, Gergely öcsém Budapesten ügyvéd, hétvégeken és nyaranta segít a családi vállalkozásban.A tradíciókat megőrizve, de figyelve a mai kor változásait, törekszünk a folyamatos fejlődésre, gasztronómiánk és borászatunk egyre magasabb minőségi szintre emelésére. Pincénket 2008-ban felújítottuk, kibővítettük, dédnagyapánk tiszteletére a „Fata pince” nevet kapta, ahol – a felmenők emlékét őrizve-, várjuk borbarát vendégeinket, egy jó pohár Badacsonyira...

 

 

 

 

 

 


midiTOURIST - Badacsony