Vendégkönyv

 

Vendégkönyv

*

*

*

Bejegyzések
KRIHÓ JÓZSEF 2021-10-11 23:40:20

Volt szerencsénk néhány napot ismét Badacsonyban tölteni. Sajnos az időjárás nem volt kegyes, de két dolog állandó: Badacsony szépsége és szállásadónk Sall Csaba és felesége vendégszeretete, segítőkészsége. Csaba egy élő lexikon Badacsony és a környék tekintetében, nincs kérdés, amire ne tudna válaszolni. Jó volt vele beszélgetni, mind érkezéskor mind távozáskor. A ,,kisapartman" is kényelmes, tágas, otthonos volt.


Turba Adrienn 2021-08-16 11:13:08

Kedves Csaba! Az idei éveben is Önök voltak a vendéglátóink és ez már a harmadik nyarunk volt Önökkel. Az apartman minden igényt kielégített, tisztaság, felszereltség, szép környezet, strandok közelsége és nem utolsó sorban a háziak kedvessége, segítőkészsége. A helyi ajánlatokat felkerestük (Tunkoló) és nem csalódtunk. Reméljük jövőre is Önökhöz tudunk menni.


Szabó László 2021-08-07 16:07:19

Kedves Géza! Köszönöm a gyors kiszolgálást! Nagyon ízlett a " Harcsa halászlé " óriási adagja! Csapolt sör is finom volt! A " túlságosan is korrekt ár, tudom arra utalt, hogy nagyon szerettem SZÜLEIDET ! Küldj nekem szóróanyagot, hogy reklámozni tudjam az ÉTTERMET ! Szigligeten a hajóállomás bejáratánál lévő pavilonomban propagálnálak! Gyere el bármikor szívesen látlak! Szóban sok mindent megbeszélhetnénk fél óra alatt! Angolul - németül - olaszul - franciául - oroszul kiírom, hogy a " KATICA a környék LEGJOBB ÉTTERME ! " Üdvözlettel: Szabó László, nyugalmazott középiskolai matematika - műszaki szakos tanár, okleveles informatikus !!! Feleségednek kézcsókom !


Schrantz Zsuzsanna 2019-10-28 21:46:50

Két évvel ezelőtt körbe bicikliztük a Balatont, és ekkor szerettünk bele Badacsonyba. Tavaly ősszel visszamentünk.Egyik látni való jött a másik után:túráztunk a Badacsonyon, az erdő ősszel egy csoda. Megmásztuk a bujdosók lépcsőjét ,felmentünk a Ranolder kereszthez,és nem hagytuk ki a Kisfaludy kilátót sem. Túrákat a Rózsa kőnél fejeztük be. A többi napon megnéztük a Sümegi várat, a Tapolcai tavas barlangot, a Szigligeti várat, a Nagyvázsonyi várat, és a Hegyestűt.Egy napot eltöltöttünk Tihanyban:Apátság, barlang lakások, őrtorony kilátó. Úgy jöttünk haza, hogy a Badacsony és környéke tartogat még számunkra látnivalót, ezért az idén ősszel visszamentünk. Láttuk Csobánc várát, a Tátika várat, a Rezi várat. Megnéztük a Zalaszántói Sztupát, Szentbékkállán a kőtengert, Dörgicsén a templom romokat, és a Káptalantóti piacot. Egy nap Tihanyban túráztunk,aki szereti ősszel az erdőt járni ne hagyja ki a félsziget túrát. Gyönyörű, és a Balatoni kilátás is egy csoda. Felkerestük a Szent György hegyi bazaltorgonákat is. Ha valaki egy kis izgalomra vágyik, keresse fel Balatonedericsen a Csodabogyós barlangot. Mi megtettük. Fájó szívvel hagytuk ott a hegyeket tartogat még számunkra látnivalót a környék. Mindkét évben Sall Cabánál szálltunk meg. Kifogástalan szállásra leltünk. Házigazdánk segítőkész volt , a túráinkhoz sok jó tanácsot kaptunk tőle.


Kuczi Tamás 2019-07-01 15:21:25

Csodálatos 10 napot töltöttünk unokánkkal Badacsonyban a midiTOURIST szálláshelyén Sall Csaba vendégházában. Az apartman minden igényt kielégített; tisztaság, felszereltség, szép környezet, strandok közelsége és nem utolsó sorban a háziak kedvessége, segítőkészsége. Az éttermek árai átlagosnak mondhatóak. Sajnos ez nem mondható el a Badacsonytomaji strandon a bejárattól balra található büféröl, ami igazi "lehúzós" hely. Az ételek minősége és mennyisége nem tükrözi a kirívóan magas árakat. Badacsonyt és a midiTOURIST szálláshelyeit csak ajánlani tudjuk mindenkinek, nem fognak csalódni.


Stomfai Krisztina 2019-06-11 19:40:26

Sall Csaba vendéglátó úrnál töltöttünk el pár napot a pünkösdi hétvégén. (MidiTourist) Mindenkinek ajánlom. Nagyon kedves házigazda a feleségével együtt. Badacsony GYÖNYÖRŰ! A Rózsakő Vendéglő is nagyon jó volt. Ugyanakkor a Badacsony centrumában található ABC pocsék.Bárdolatlan eladók, csekély kínálat. Javaslom inkább a Badacsonytomaji boltot vásárlásra. Köszönjük.


Sall Csaba 2018-09-20 10:25:01

Tisztelt Hevesi Zoltán Úr! Városunk nevében köszönöm a bejelentést. A Kisfaludy kilátót a badacsonytomaji Város Önkormányzata építette, pályázati támogatással. A kivitelezéshez 5 évre megkapta kezelői jogot, ami már lejárt 2015 -ben. A kezelői jog ismét a Balaton-felvidéki Nemzeti Park illetve a Bakony Erdő Zrt. kezében van. A bejelentést továbbítottam a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósághoz és a városunk Önkormányzatához is. Megtudtam, hogy egy korábbi bejelentés alapján az Önkormányzat intézkedett és egy szakemberrel 1018. szeptember 7 -én elvégeztették a darázs irtást, amire 3 havi garanciát kaptak (lehet, hogy ezt a darazsak nem tudták?). Ennek ellenére ismét megjelentek a darazsak, amit Ön szeptember 14-én tapasztalt. Ezt az információt jeleztem ismételten a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságra (Csopak). Bízom benne, hogy most ez esetben az intézkedést Ők fogják megtenni, hogy a Kisfaludy kilátó zavartalanul látogatható legyen. Tisztelettel Sall Csaba.


Hevesi Zoltán 2018-09-14 23:13:54

A kilátó tetején van egy darázsfészek, gyakorlatilag nem lehet felmenni, talán van illetékes aki el tudná onnan tüntetni! A facebookon is sokan írják! Ez nem jó reklám! https://www.facebook.com/?fbid=1818953334826138&set=gm.10156502837058654&type=3&theater&ifg=1


Nagy Tamás 2018-07-17 09:46:46

Csodálatos hetet töltöttünk Badacsonyban feleségemmel és két kisgyerekkel Sall Csaba Úr vendéglátónknál. Sokat kirándultunk, rengeteg gyönyörűséget láttunk. Külön ajánlani tudom a Badacsonyba látogatóknak a városnéző vonatot, és a Rózsakő Éttermet és Borozót a Szegedy Róza házzal szemben. A Szigligeti Vár, és a Tapolcai medence gyönyörű. Köszönjük!


Erki Katalin 2018-07-09 10:28:50

Szuper 5 napot töltöttünk Badacsonyban a Sall apartmanban.A házigazda figyelmes,segítőkész,a legjobb helyeket és egy fantasztikus túrát ajánlott útvonal tervvel együtt. A szállás mindenhez nagyon közel van,központ, éttermek, borozók, strandok.Ezek közül kiemelném a Katica éttermet,ahol a finom ételek mellett kimagasló volt az alkalmazottak és a tulajdonos vendégszeretete. A borozók közül a Németh pincét kétszer látogattuk meg,de a Rózsakőhöz vezető után sok pici borozóban is finom borokat kostóltunk.Ettünk langallót bodza borral,ezt mindenképp próbálja ki aki ide látogat! Badacsonyt csak ajánlani tudom mindenkinek,csodálatos hely,rengeteg látni való!


Hatvani Judit Éva 2018-06-19 08:17:29

Nagyon szeretjük Badacsonyt. Tanuhegyek túrán voltunk, mint rendezők,a MidiTourist-nál szálltunk meg. Nagyon kedvesek a szállásadók. Tiszta szobák, jól felszerelt konyha, minden nagyon szuper volt. Köszönjük!


P Dániel 2017-11-01 14:30:55

Fantasztikus négy napot töltöttünk el itt a Badacsonyban még nyár elején. Az Óbester Panzióban szálltunk meg, amiről csak jókat tudunk elmondani: a hely hangulata, a vendégszeretet, a finom reggeli, a szép és rendezett szobák mind hozzáadtak az élményhez. A szállás jó kiindulás volt a túráinkhoz is Szigliget-Keszthely felé. Bicikliket a MidiTourist-nál kölcsönöztünk, ahol nagyon kedvesen fogadtak minket, és még tippeket is kaptunk a túrához. Badacsony remek úti cél, kedves emberekkel és kifogyhatatlan látnivalóval - csak ajánlani tudjuk!


Eleki Marianna 2017-10-01 09:28:53

Köszönöm szépen a szeptemberben eltöltött pár szép napot a midiTOURIST-nak, pontosabban Sall Csabának és kedves párjának a nagyon kedves vendéglátást. Mindenkinek tiszta szivből ajánlom tágas, kényelmes apartmanjaikat. Rendelkezésre állásuk példaértékű lehet minden szállásadónak.


Kőhalminé Koós Éva 2017-09-20 21:03:05

Az elmúlt pár napot a B-21 Badacsony apartmanban (közismertebb nevén Sall apartman) töltöttük. Pazar vendéglátásban volt részünk. Patyolattiszta, tágas, minden igényt kielégítő, családi apartman várt bennünket. Badacsony történetéről, borokról, a környék látnivalóiról vagy akár éttermekről lenyűgözően részletes információt kaptunk Vendéglátóinktól. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki élményekben gazdagon szeretne hazatérni Badacsonyból.


Imre 2017-09-15 22:27:54

Idén is kellemes napokat töltöttem Badacsonyban a Szüreti Napok rendezvényen. Minden a legszebb arcát mutatta: a programok sora, a vendégsereg, a tó, az időjárás, továbbá azok a finom borok. Köszönet illeti a vendéglátók fáradhatatlan munkáját.


Berczelly Judit 2017-08-30 08:15:11

Sall apartmanba nyaraltunk.Mindennel meg voltunk elégedve.Kedvesek voltak a szállásadók nagyon közel volt a strand.A Hársfa étterem kitünő ételekkel szolgálja ki az éhes embereket.A Német Pincészet ízletes borokat kínál.Az Il Monte pizzéria finom pizzát kínál.Ennyit a kellemes nyaralásról.


Ámon Gergely 2017-07-25 22:53:14

El?szezonban béreltünk házat, és nagyon jól éreztük magunkat. Strandid?nk volt végig, tömeg nélkül. Badacsony gyönyör?, minden évben találunk újabb felfedeznivalót. Kisgyerekkel ideális a strand, szóval reméljük jöv?reveledugyanitt!


Cinti és Peti 2017-07-16 20:54:36

Négy éjszakát töltöttünk a Borbarátok Panzióban, ahová mindenképpen szeretnék visszatérni a jövőben. A személyzet kedves és figyelmes, a szoba szuper volt, az ételek és a borok finomak. Badacsony pedig minden tekintetben csodás hely. Sokat kirándultunk, bicikliztünk, ellátogattunk a Kisfaludy Étterembe, a Folly Arborétumba, a Skizo Borbárba, és a Kisfaludy-kilátót sem hagytuk ki. A kilátás mindenhonnan páratlanul szép volt, és a borok is nagyon finomak. Biztosan visszatérünk még, hiszen Badacsony maga a "folyékony szerelem". :)


helga stifter 2017-07-13 19:15:34

ich war schon ca. 12mal ind badacsony und hatten verschiedene Quartiere. ich hätte gerne ab 6. august für 8-10 personen ein haus gemietet. am besten hat und FÜGE 9 gefallen, aber es wird nicht mehr frei sein. bitte bescheid geben! vielen dank helga stifter


Imre 2017-07-09 21:22:01

Remélem idén is lesznek Szüreti Napok! Nagyon jól éreztem magamat a múlt évi (2016) rendezvényen. Ott szeretnék lenni idén is. Várom a program meghirdetését.


Marietta és Dávid 2017-06-09 05:40:09

A nászutunkat töltöttük a Badacsonyban 6 nap, 5 éjszakás tartózkodással a Hotel BonVino-ban. A szobánk rusztikus hangulatú volt, az étkezések kiadósak, a wellness részleg is kellemes. Az id? aktív kikapcsolódással telt,miután bebarangoltuk a Badacsonyt, jártunk Szigligeten,a Szent György hegyen és Hegyest?n gyalogtúra keretében. Kerékpárral Szentbékállán és a Salföldön. A régió páratlan szépségeket nyújt,ami egyedülálló az országban. Köszönjük,hogy itt lehettünk. :-)


Petra 2017-05-04 09:39:13

Nagyon szép környezetben és családias ellátásban volt részünk a hétvégén. Mindennel teljes mértékben meg voltunk elégedve! Köszönjük szépen a MIDI-Tourist-nak! Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)


Diana es Szabolcs 2017-05-03 08:24:49

Azt hittük nem lesz elég bor, tévedtünk. Nagyon jó hely.


Anna és Gábor 2016-11-28 22:47:28

Gyönyörű környezetben egy meghitt és kellemes hétvégét töltöttünk el! Kedves, segítőkész és családias ellátásban részesültünk, köszönjük a MIDI Tourist-nak! Mindenkinek csak aj?nlani tudjuk!..és fogjuk is! :)


Tóth Alida 2016-09-08 18:38:57

Másodjára nyaraltunk Badacsonytomajban, gyönyör? környezet, kifogástalan szállás, ( Árva apartman ) rengeteg látnivaló a környéken, mindenkinek csak ajánlani tudom


Pércsi Sándor 2016-08-30 08:19:10

Már visszajáró vendégek vagyunk, és újból nagyszer? napokat töltöttünk Badacsonyban! Aki phenni, kikapcsolódni akar, az látogassa meg ezt a nagyszer? helyet, és környékét, korosztálytól függetlenül! Köszönjük a vendéglátást! Pércsi Család


Albert József 2016-08-15 21:29:02

Szép napokat töltöttünk el, Badacsonytomajban. Gyönyör? a hely, szép kilátás, friss leveg?! Mindenkinek ajánljuk! Köszönjük a miditouris-nak a közrem?ködést!


Kiss csaba 2016-07-17 12:05:24

Köszönjük a Badacsonytomaj,Római 83.üdülöháznak az egyhetes csodás nyaralás!A 🏡 tiszta,rendezett,felszerelt ami egy nyaraláshoz tökéletes 👌 köszönjük midiTOURIST!!!!!


kiss csabáné 2016-07-17 11:42:13

Nagyon szép napokat töltöttünk Badacsony és Badacsonytomajon szállást a miditouristnál foglaltuk !!!!Minden rendben zajlott!!!Negatív dolog szépkártyával a tomaji strandon nem tudtunk fízetni!!!!!


Orsós Ern?né 2016-07-15 17:05:26

Csodás napokat töltöttünk Badacsonyban.Szállás család barát. A strandok szépek és tiszták, a borok és az ételek finomak, a hegyen remek kirándulási lehet?ségek adódnak. Badacsonytomaj a bazalttemplomával, a tájházával és a vendégszeret?,kedves lakosaival ny?gözi le az embert. Lehet?ség van kerékpárt bérelni.A szállásfoglalás a midiTouristnál nagyon jó választás volt, az apartman nagyon szép helyen volt és minden igényünket kielégítette.


Fábiánné Tobak Andrea 2016-07-12 22:10:47

Csodálatos napokat töltöttünk Badacsonyban. Sok éve nem jártam már itt és egy teljesen új arcát ismertem meg. A szállásfoglalás a midiTouristnál nagyon jó választás volt, az apartman nagyon szép helyen volt és minden igényünket kielégítette. Az egyetlen baj csak az, hogy a pár nap nagyon gyorsan elszaladt és bár igyekeztünk a strandolás mellet felfedezni a környéket, rengeteg látnivaló kimaradt. A hely nagyszer?ségét bizonyítja, hogy utánunk pár nappal a lányoméknak is ugyanitt foglaltam szállást.Biztosan visszatérünk ide!


Czumbel Tamás 2016-07-05 10:57:15

KÖSZÖNJÜK! Nagyon jó volt Badacsonyba lenni, a Gizzella panzió teraszáról a Balatonra lesni, a panzió medencéjében csobbani, onnan is a kilátásban gyönyörkedni, papucsban Katalin finom reggelijét enni, jókat aludni a kellemes, légkondicionált szobákban, mozgásra vágyva szabadon sétálni, kocogni a szöllösök között. Köszönjük a sok tippet is Badacsony könnyebb feltérképezéséhez. Különösen a Káptalantóti vasárnapi piac tetszett. Amit pedig még kihagytunk, azt legközelebb megnézünk. Mert visszatérünk, bizony ! :)


Sall Csaba 2016-01-02 11:49:17

Tisztelt Surányi Gyula! Köszönjük a bejegyzést a www.badacsony.hu oldalra. Sajnos a szelektív hulladékgy?jtés problémája akkor fog megoldódni, ha házanként történik a szelektív hulladék gy?jtés, amit már nagyon várunk. A lakóságot (véleményem szerint) nem az zavarja, ha a nyaralók is oda viszik a SZELEKTÍV hulladékot, hanem amikor VEGYES KOMMUNÁLIS hulladék kerül a szelektív gy?jt?kbe. Eredményekben gazdag boldog új esztend?t kívánok a midiTOURIST csapata nevében is. Viszont látásra ismét Badacsonyban. Sall Csaba


Surányi Gyula 2015-12-31 22:41:59

8 év óta, általában augusztus elején Badacsonyban töltünk családommal 8-11 napot. Minden alkalommal a midiTourist közvetítésével szereztük a szállásunkat. Szegedi állandó lakosként az irodánál "bejáratott" e-foglalás-rendszer és a szállásügyintézés egyéb lépései is nagyon megfelelnek, ezeket az iroda munkatársai hozzáért?en bonyolítják. A régió, Badacsony, Szigliget, Sümeg és Tapolca jól karbantartott strandokkal, különböz? igényeket kielégít? vendéglátóhelyekkel és a felsorolt települések saját történelmi emlékeikkel, valamint a Badacsonyból könnyedén elérhet? északi-parti városok Keszthely, Tihany kulturális értékeivel valóban kellemes kikapcsolódást biztosítanak az éves munka "megtöréseként". A badacsonyi üdüléshez véleményünk szerint a település a feltételeket biztosítja, egyetlen kritikai észrevételem(ünk), hogy a szelektív hulladékgy?jtés nincs megoldva, kevés gy?jt?pont van, az ezek mellett lakók, üdül?k pedig személyes sértésként fogják fel, ha a gy?jt?helyre mások is visznek pl. m?a. hulladékot. Az el?bbi kritika ellenére természetesen a hangsúly a badacsonyi nyaralási lehet?ségek dicsér? jelz?in van, ami további visszatérésekre ösztönöz engem és családomat.


Fábián Antalné 2015-11-04 16:34:26

11 éve minden nyáron július els? két hetét Badacsonyban töltjük. Itt tudjuk igazán kipihenni magunkat és teljes mértékben kikapcsolódni. Többnyire családdal jövünk, a midiTOURIST irodában már ?gy érezzük, mintha hazajöttünk volna, amikor az interneten foglalt apartman kulcsát átvesszük. A strandok szépek és tiszták, a borok és az ételek finomak, a hegyen remek kirándulási lehet?ségek adódnak. Badacsonytomaj a bazalttemplomával, a tájházával és a vendégszet? kedves lakosaival ny?gözi le az embert. Lehet?ség van teniszezni, kerékpárt bérelni és horgászni. A kisgyerekeknek élményt nyújt a "kerekes lovacskázás" a Móló parknál és az Egry sétánynál Greznár Attila vidámparkja. Megunhatatlan a közeli Tapolca, Szigliget, Sümeg és Keszthely szépsége. Minden évben szívfájdalommal hagyjuk ott Badacsonyt, de augusztusban a Rózsak? Fesztiválra, vagy szeptemberben a Szüreti Fesztiválra még néhány napra visszatérünk, hogy a színvonalas m?sorokkal még több élménnyel gazdagodjunk. Sok Balatonkörnyéki városban megfordultunk már, de ilyen hangulatos és csodálatos helyet nem találni másikat.


Edit&Robi 2015-10-02 20:28:49

Egy hetet töltöttünk Badacsonytomaj a Villa Rózában . Az id? változatos volt : túráztunk , hajókáztunk és bringáztunk a Káli-medencében . Finom borokat kóstoltunk , a legfinomabbakból hoztunk is .Sajnos nem eleget... Már tervezzük a következ? balatoni kalandot.


Kozma Andrea 2015-09-30 15:11:28

10 napig tartózkodtunk a Badacsonytomaj Pet?fi utcai házban 3 gyerekünkkel. Fantasztikusan jól éreztük magunkat, a környék, a hegyek gyönyör?, a ház nagyon szép, tágas jól felszerelt, a kert nagy és ápolt. A gyerekek azóta is emlegetik. Jöv?re is biztosan jövünk.


Rita 2015-08-27 19:33:46

Családdal ,2 kisgyerekkel töltöttünk 4 napot Badacsonylábdihegyen egy Miditours által bérelt nyaralóban,ami minden igényt kielégitett.Az idöjárás sajnos nem kedvezett a strandolásnak ,de a környék felfedezése feledtette ezt.Gyönyörü a hely,megmásztuk a hegyet,ami elég meger?ltet? volt 2 kisgyerekkel ,de a látvány ami fogadott bennünket a Kisfaludy kilátónál az megérte.Jövö nyáron ugyan ide visszatérünk,de több napra.


Gyula 2015-08-23 21:34:04

Badacsonyt mindenkinek jó szívvel ajánljuk, akár családdal, akár barátokkal érkezik biztosan talál jó programokat, mi évek óta járunk ide. Szállást mi a Midi Touriston szoktunk foglalni, nekünk eddig soha nem volt rossz tapasztalatunk. Néhány általunk már kipróbált helyet szívesen megosztunk veletek Badacsonyban: Rózsak?, Szegedi Róza ház sportosabbaknak gyalog, kényelmesebb csapat pedig dzsippel is mehet. Két kis templom is kihagyhatatlan a Római úton az egyik a Szent Anna kápolna a másik pedig a Szent Donát, Badacsonytomajban pedig a Bazalttemplom is szép. Az Istvándy Pincészetet mi nagyon szeretjük, egyrészt gyönyör? maga a környezet, másrészt finomak borok és az ételek is, ezt Káptalantóti felé találjátok. Badacsonyban pedig nekünk is új volt az Istvándy Borm?hely természetesen ebben sem csalódtunk. Szeremley Borház és Étterem is gyönyör? panorámával rendelkezik. Kipróbáltuk a Kishableányt is nekünk nagyon bejött ez a trendi hely, ami hiánypótló volt ebben a környezetben, itt is finom volt minden. Rosszabb id? esetén, a környéken is nagyon sok programlehet?ség van. A Folly arborétum, balatonedericsi Afrika Múzeum, káptalantóti piac vasárnaponként, tihanyi piac szombaton és vasárnap (termel?i piac és kézm?ves vásár, jó kávézók, egyebek). Hévíz sincs messze ha nincs strandid?, mi itt el?ször voltunk mert valahogy mindig kimaradt, nem gondoltuk volna, hogy ilyen szép a tó környezete, van relax része is a tónak, mindenhol lehet kényelmes nagy stégeken napozni, pihenni, olvasni. Füred, Keszthely és Szigliget is jó kis programokat tartogat, melyek Badacsonyból könnyen elérhet?ek. A badacsonyi strandok tiszták és kényelmesek.


Ámon-Kovács Judit 2015-08-05 20:55:43

Badacsony egy szerelem nekünk. Évek óta visszajárunk ide a családdal és sosem csalódtunk. A Balaton mellett sok más program elérhető a környéken, tavaly a tihanyi Levendula Házat fedeztük fel egy borongósabb napon - 2 hétből az egyetlenen:) - idén a Szentbékálla melletti kőtengert és a Hegyestűt jártuk be. Mind a móló melletti, mind a badacsonytomaji strand szuper kisgyerekkel, ami nagyon fontos szempont. Szállást eddig mindig a miditouriston keresztül foglaltunk, és tökéletesen bevált.


Sengel Gábor 2015-08-03 20:10:22

1 hetet töltöttünk Badacsonyban két 5 éves gyerekkel. Sajnos az id? kicsit ?szies volt,ennek ellenére Badacsonyban és a környékén rengeteg programlehet?ség van amivel el lehet tölteni kellemesen az id?t. A bor7 is felejthetetlen. A miditurist apartmanjában volt a szállásunk,nagyon kedvesek és segít?készek voltak. Reméljük még sokszor vissza fogunk térni ide.


Vecsey András 2015-07-05 22:23:33

Tisztelt "www.badacsony.hu"! A vendégkönyvet mindig is szerettem, mert ez a "terület" kiváló lehet?ség az észrevételek közvetlen megjelenítésére. Korábban csak a különböz? kiállításokon találkoztunk vendégkönyvvel, melyekbe - nagy többséggel - "szépeket" írtak a látogatók. Az internet elterjedésével "szabad lett a pálya". Ezt "használom ki" jómagam is, hogy a www.badacsony.hu vendégkönyvébe els?ként írjak. Mindenekel?tt gratulálok ahhoz, hogy egy újabb "terület" vállalkozik arra, hogy segítse Badacsony megismerését, az ide látogatóknak "irányt mutasson", hogy jól érezzék magukat városunkban, pihenjék ki magukat, vigyék jó hírünket, s jöjjenek vissza településünkre családjukkal, barátaikkal. "Másodsorban" pedig segítse el? Badacsony fejl?dését és az itt él?k gondtalanabb, könnyebb életét, életszínvonalának emelését. A tavalyi önkormányzati választás óta mintha kisebb lenne a "feszültség" Badacsonyban. Mib?l gondolom ezt? A Badacsony újság kevesebb vitáról ad számot és a város képvisel? - testületi munkája is békésebb, mint korábban. Talán már a jó ügyekkel, a közérdekkel foglalkozunk és nem egymással, személyeskedéssel - közügy ürügyén. Reménykedjünk. Nevezzük ezt az id?szakot a "felmérés id?szakának", mely a nyár elmúltával befejez?dhet.Utána jön a tervezés, az "alapozás" és megvalósítás id?szaka. Sok "elvarratlan szál" van a város életében, melyet meg kellene oldani. Ezeket nem sorolom fel, mert szinte mindenki említést tett róluk, akivel beszéltem ezekr?l a kérdésekr?l. Egyet mindenképpen ki kell emelnem, mellyel minden vendég, aki a városunkba látogat, találkozik. Ez pedig a tomaji F? utca arculata. Mindent meg kellene tenni - teljes összefogással, túl lépve az egyéni sérelmeken -, hogy "e jellegzetes több évtizedes badacsonyi városkép" megváltozzon és valóban méltó legyen Badacsony nevéhez. Ha már itt vagyunk. Érdekl?déssel olvastam a tomaji piac megnyitásáról. Sajnos mintha a kezdeti lelkesedés lelohadt volna. Miért? Kár érte, mert minden település szép színfoltja a szombati vásár. Talán a várhatóan számos -els?sorban- nyári vendég "igénye" visszacsalogatja a piacra a keresked?társadalmat. Végül pedig a 2016. évi Badacsony naptárról, mely 6. éve ajándék a polgároknak. Mind az 1000 badacsonyi állandó lakosnak elküldtem a levelet, melyben tájékoztatást adtam arról - többet között-, hogy hol lehet átvenni a ma már színes/!/ ajándékot. Mottó: "Színes naptár a színes Badacsonynak!" Átvehet? a régi Polgármesteri Hivatal földszintjén, nyitvatartási id?ben, a Biztosítási Irodában Tóthné Szabó Zsuzsannánál. Vásárlásra is van lehet?ség - az ára változatlanul csak 490,-Ft - Mejlinger Anitánál, a F? utca 10. sz alatti Ajándékboltban és a badacsonyi móló újságos pavilonjában. Tisztelt "www.badacsony.hu"! Sok-sok, er?t, türelmet és kitartást kívánok felel?sségteljes munkájukhoz! Szívélyes üdvözlettel, Hajrá Badacsony! Vecsey András