Szabó pincészet

 

Elérhetőség


Cím: 8258 Badacsonytomaj, Hársfa utca 13.
Telefon: +36/30/851 88 48
E-mail: szabo.attila780616@gmail.com 

Családunk 30 éve foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel. Az első saját ültetvény a Balatonfüred- Csopaki borvidéken, Balatonakaliban létesült, majd a ’90- es évektől a Badacsonyi borvidéken terjeszkedtünk tovább, területeink legnagyobb része itt található.
Nagyapánk és édesapánk munkahely mellett foglalkoztak a gazdasággal, nekünk, mint 3. generációnak már ez a főfoglalkozásunk.
Jelenleg 8 Ha- on gazdálkodunk. Területeinken egy mai napig is tartó ültetvényrekonstrukciót végzünk, így szőlőink nagy része 10 évnél fiatalabb, fém támrendszerrel készült intenzív ültetvény, melyek 1/3 része vörös, 2/3 része fehér szőlő.
A saját ültetvények mellett 10 Ha- on folytatunk szolgáltatási tevékenységet, melybe a pályázatírás, ültetvénylétesítés és a teljes évi munkafolyamatok is beletartoznak.
A gazdaság 2006- ban egy családias hangulatú pincével bővült, ahol 20 fős kóstolóteremmel várjuk a borkedvelőket.
Kizárólag saját termesztésű, korlátozott terhelésű szőlőből, reduktív és oxidatív módon egyaránt készítünk borokat, melyek a helyi borversenyen szép eredménnyel szerepelnek.
Fajtáink: Szürkebarát, Olaszrizling, Zengő, Zöldveltelini, Kéknyelű, Kékfrankos és Cabernet sauvignon.

Mi, a Szabó testvérek közel 15 éve foglalkozunk szőlőtermesztéssel, borkészítéssel. A természet és a szakma szeretetét édesapánktól és nagyapánktól kaptuk örökségül. Célunk, hogy termékeinkkel és szolgáltatásainkkal örömöt szerezzünk vendégeinknek.

Jelenleg 15 Ha-on gazdálkodunk, ahol helyi badacsonyi fajtákat és néhány világfajtát termesztünk. Kizárólag saját termésből készítünk könnyed, illatos, gyümölcsös borokat.

A gazdaság 2006- ban egy családias hangulatú pincével bővült, ahol 22 fős kóstolóteremmel várjuk a borkedvelőket.

Boraink: Szürkebarát, Olaszrizling, Ottonel muskotály, Kéknyelű, Rózsakő, Kékfrankos Rozé és Cabernet sauvignon.

Vállalunk, borkóstoltatást, borértékesítést, rendezvények, esküvők kiszolgálását borral.

 

Telefonos egyeztetés alapján egész évben nyitva!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Attila és Péter

 

 

 

www.szabopince@westinfo.hu

 

 

 


midiTOURIST - Badacsony